Geld verdienen via het internet met een affiliate webwinkel

Geplaatst op 28-10-2023

Categorie: Computer en internet

Affiliate marketing biedt de mogelijkheid om geld te verdienen via het internet zonder dat u eigen producten hoeft te hebben. U fungeert bij affiliate marketing als tussenpersoon en promoot artikelen die door een andere partij geleverd worden. Vanaf uw affiliate webwinkel klikken de bezoekers door naar de site van de feitelijke leverancier en bestellen daar de beoogde producten en diensten. Wanneer de klant iets bestelt, ontvangt u een bepaald percentage van het verdiende geld. Dit bedrag wordt een affiliate commissie genoemd.

U kunt op een bepaalde manier snel producten van de affiliate netwerken Daisycon, Tradedoubler en TradeTracker toevoegen binnen uw webshop, namelijk door de zogeheten productfeeds te verwerken. Dit zijn bestanden met daarin de belangrijkste informatie rondom de te promoten producten. Deze bestanden kunnen om de zoveel tijd worden opgehaald en verwerkt, zodat u altijd de meest recente informatie rondom de producten binnen uw affiliate shop kunt weergeven.

Zou u graag een eigen affiliate webwinkel willen waarbij voor het inlezen van productfeeds een groot aantal formaten wordt ondersteund, dan kunt u daarvoor het Affiliate Webshop script gebruiken. Het Affiliate Webshop script wordt geleverd met een beheeromgeving waarbinnen de productfeeds eenvoudig toegevoegd kunnen worden. Zo kunnen producten geautomatiseerd worden opgenomen binnen uw online webwinkel.

Er zijn verschillende thema’s beschikbaar voor het script waarbinnen u zelf de kleuren kunt aanpassen, zodat u een unieke webwinkel kunt maken. Bij alle thema’s is rekening met de verschillende schermformaten die er bestaan (dit wordt ook wel een responsief ontwerp genoemd). Meer informatie vindt u op de site van Vrolijk Internet Services, het bedrijf dat het Affiliate Webshop script levert.